Hoe gaan wij te werk?

Website laten maken en benieuwd naar de werkwijze? Iedere website is weer een nieuwe leuke uitdaging, maar de werkwijze blijft hetzelfde. We werken volgens een stappenplan om structureel, snel en nauwkeurig voor jou aan het werk te gaan. Dit stappenplan helpt jou ook om overzicht te houden en weet je precies wat je bij de bouw van een website kunt verwachten.

De online marketing en andere diensten komen na de lancering van de website. Neem gerust contact op als er iets onduidelijk is.

1. Oriënterend gesprek
2. Ontwerp
3. Realisatie
4. Vullen van de website
5. Lancering en onderhoud

1. Oriënterend gesprek

Het begint allemaal met een geheel vrijblijvend gesprek waar wij jouw wensen en doelen in kaart brengen, en bespreken we de mogelijkheden. Wat is het doel van de website, wie is de doelgroep, welk beeld heeft u voor ogen? Een heel belangrijk punt is, wat moet de bezoeker gaan doen als hij jouw website bezoekt. Verder spreken we over domeinnamen, hosting en onderhoud, huisstijl, teksten en foto’s voor op de website. Ook bespreken we hoelang het gaat duren en wanneer de website af moet zijn.

Wij vinden het belangrijk om goed naar de klant te luisteren en om daar goed advies op aan te kunnen leveren, alles doen we in goed overleg.

2. Ontwerp

We bepalen een uiteindelijke prijs op basis van al je wensen. Zo weet je duidelijk van te voren waar je aan toe bent. Mocht je tijdens de ontwikkeling van de website je wensen bijstellen dan hoor je van te voren of dit consequenties heeft voor de prijs. In deze fase bedenken we hoe de website er uit komt te zien en met welke functionaliteiten. Dit tekenen we uit of doen we digitaal.

Graag ontvangen we de materialen die in de website geplaatst moeten worden. Denk daarbij aan een logo, eventuele foto’s en teksten als deze al voor handen zijn.

3. Realisatie

De ontwerpen worden in deze fase omgezet in tastbaar resultaat, voor ons geen thema’s of andere goedkope oplossingen. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken om dit zo effectief mogelijk te realiseren. Wij delen voortgang via screenshots of in een live omgeving.

Wij zorgen ervoor dat jouw website uitzonderlijk wordt, wat goed werkt en met een mooi vormgegeven ontwerp. In deze fase wordt ook goed getest om bugs te voorkomen.

4. Vullen van de website

Je kunt het vullen van de website zelf doen, maar als het nodig is kan je het ook aan ons overlaten. Dan buigen wij ons gezamenlijk over de invulling van de pagina’s, zoals het toevoegen van foto’s en teksten. De teksten zou je zelf moeten schrijven of kan je laten doen, hetzelfde geldt voor foto’s of andere content. In deze fase gaan we de website fijnslijpen en zetten we de puntjes op de i.

We streven er naar om alles te realiseren wat is afgesproken, anders overleggen we dit.

5. Lancering en onderhoud

Het leukste moment. Wanneer de website compleet is, kan deze officieel gelanceerd worden, waarmee jouw website toegankelijk wordt voor de buitenwereld. We koppelen jouw domeinnaam aan de website, als dit nog niet gebeurd is. Tevens reiken wij je alle handvatten aan om zo snel mogelijk bezoekers te genereren.

Wij streven er naar om alle websites te hosten en voorzien van onderhoud, wij regelen alles. Wil je meer content, online- of social media marketing of uitbereidingen? WebPrep staat voor je klaar voor verdere groei.