Waarom is een SSL-certificaat zo belangrijk?

11 februari 2020 (15:05)

Heb je wel eens wat gehoord over een SSL-certificaat? Waarschijnlijk wel. Het is je vast wel eens opgevallen dat een link begint met http of https. Maar wat betekent nou die extra “s”?

De extra “s” staat voor het feit dat de website gebruik maakt van een SSL-certificaat en dat de verbinding is beveiligd. Het bestaat al even, maar het is een hype geworden sinds Google heeft aangegeven dat websites beter ranken met een SSL-certificaat.

Al sinds 2017 geeft Google Chrome een melding als je op een onveilige website zit zonder een SSL-certificaat.

Daarnaast begonnen browsers steeds meer te waarschuwen als een website geen SSL-certificaat heeft.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde communicatie is tussen de website en de server, SSL-certificaten zorgen voor een versleutelde verbinding. Het voordeel hiervan is dat bezoekers op de website veilig hun gegevens kunnen invoeren, zonder dat er cybercriminelen gegevens kunnen onderscheppen. Zo kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden of persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat.

Waarom is een SSL-certificaat zo belangrijk?

Voordelen van SSL-certificaten

Als websiteeigenaar ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je bezoekers. In het geval van webshops is dit vanwege alle privacygevoelige informatie.

Daarnaast laat een groene adresbalk (door de SSL-certificaat) gelijk zien dat de gegevens veilig verstuurd worden naar de server. Dit geeft een veilig en betrouwbaar gevoel bij het bezoeken van de website. Als je in de adresbalk ziet dat een website gebruik maakt van een SSL-certificaat, straalt dit automatisch vertrouwen uit.

Meer weten over SSL?

Wil je nog meer weten over SSL, neem dan gerust contact met ons op. Alle websites die wij hosten krijgen automatisch een SSL-certificaat, voor zowel de website als mail.


Tags: , ,

Gecategoriseerd in: Beveiliging